Skip to content.

Skirejser, busrejser og busture

Sections
Du er her: Forside » Busrejser » Suset fra Vesterhavet
Vitus Rejser
Vitus Rejser - bestil rejsen og Vitus Rejsers katalog hos Hafnia Rejser

Hafnia Rejser er agent for Vitus Rejser - bestil rejsen og Vitus Rejses katalog hos os.

Se et udvalg af de Vitus rejser, der køres med en bus fra Hafnia Rejser

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Nyhedsbrevet - og modtag Nyheder og tilbud fra Hafnia Rejser

 

Suset fra Vesterhavet

Suset fra Vesterhavet
De enorme bølgers brusen, smagen af salt fra havvandet og følelsen af de små skumsprøjt på dine kinder. Så ved du, at du står overfor det mægtige element, der nænsomt og blødt kan omslutte kroppen i et forfriskende bad i ’æ hav’, men samtidig har så store kræfter, at det langsomt æder sig ind i landet. Vi skal, på denne rejse, opleve mange af vestkystens særpræg; Det nye Bunkermuseum Tirpitz ved Blåvand, skrænterne ved Bovbjerg fyr, badebyen Søndervig og bo på hotel midt i den gamle købstad Ringkøbing
Antal dage: 4 dage, 04. juni 2018
Hotel:Hotel Ringkøbing

Priser og afgange

Afrejsedatoer Pr. person Bestil rejsen

Inkluderet i prisen

 • 3 x overnatning i dobbeltværelse
  3 x morgenbuffet
  2 x frokost (1. og 2. dag)
  3 x aftensmåltid
  Entré Bunkermuseet Tirpitz
  Frokost på Nymindegab Kro
  Rundvisning Stauning Whisky
  Søndervig med sandskulpturer
  Strandingsmuseet i Thorsminde
  Bovbjerg
  Rundvisning Jens Søndergård museet
  Søby Brunkulsmuseum med guide
  4-stjernet turistbus
  Rejseleder
  Ændringer i rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Tillæg og rabatter

 • Tillæg for eneværelse: Kr. 475,-
 • Afbestillingsforsikring: Kr. 252,-.
Suset fra Vesterhavet

Program

1. dag: Fire hvide mænd, Bunkermuseum og Ringkøbing
Opsamling på Sjælland, og via Storebæltsbroen til Fyn og Jylland. Vores første møde med havet er Sædding Strand i udkanten af Esbjerg, hvor skulpturen ’Mennesket ved Havet’ tårner op i strandkanten. De fire hvide mænd skuer ud over havet med et uudgrundeligt udtryk, og udformningen leder tankerne hen på statuer af gamle ægyptiske faraoer eller Påskeøens stenfigurer. De er blevet Esbjergs vartegn og kan, med deres 9 meter i højden, ses fra 10 kilometers afstand, mens de byder søfolk fra hele verden velkommen til den jyske vestkyst. Turen fortsætter mod én af vestkystens nyeste attraktioner, nemlig Bunkermuseet Tirpitz ved Blåvand. Vi begynder opholdet her med frokost på museet. Derefter besøges museet.
Den originale bunker er en del af det nye museumskompleks, som ellers ligger næsten skjult i de marehalmsbeklædte klitter. Gå på opdagelse i de fantastiske bygninger, med hver sin spændende udstilling, der betjenes af individuelle fjernbetjeninger med guidning. En underjordisk tunnel forbinder den nye arkitektur med den gamle bunker, og her er virkelig skabt et museum i verdensklasse.
Vores hotel for de næste tre nætter er Hotel Ringkøbing, beliggende midt i Ringkøbing by. Hotellet er opført omkring år 1600 og er et af byens ældste huse. Alle værelser er med bad og toilet, tv og internet. En del af værelserne er placeret i hotellets anneks over torvet. Aftensmad på hotellet.
.

2. dag: Rundt om Ringkøbing Fjord

Morgenmad på hotellet. Ringkøbing er en charmerende gammel købstad, med brostensbelagte gader og idylliske mørkerøde byhuse. Byens købmænd tjente i gamle dage gode penge på skibshandlen og det ses stadig i de gamle gader. De gamle fiskerhytter på havnen er meget karakteristiske for byen.
Dagens lille byrundtur udgår fra byens torv, hvor vores hotel er beliggende, midt i den gamle bydel og med kirken tæt på. Torvet omkranses af hyggelige caféer og butikker, og har en skøn atmosfære. Med bussen kører vi lidt sydpå, for at besøge noget så sjældent som et dansk whiskydestilleri, med produkter i verdensklasse. Stauning Whisky er historien om ni entusiastiske jyder, der fik en god idé. Med opfindsomhed og snilde, har de udviklet deres hobby, med whiskyproduktion i et gammelt slagtehus, til en strålende forretning, der netop er blevet investeret over 100 millioner kr. i.  På en rundvisning får vi levende fortalt denne succeshistorie og får selvfølgelig også et par smagsprøver på de gyldne dråber. Flere af flaskerne har opnået de sjældne topkarakterer i Jim Murrays ’Whisky Bible’ og lægger sig dermed på linje med de bedste internationale whiskyer. Et spændende besøg, uanset om man kan lide whisky eller ej.
I bunden af Ringkøbing Fjord finder vi den kendte Nymindegab kro, hvor vores frokost serveres. Efter et godt måltid mad fortsættes turen ud på den smalle landtange, der omkredser fjorden. Midt på tangen finder vi den gamle fiskerby Hvide Sande og helt i toppen når vi til Søndervig. Byen er en af landets ældste badebyer og i dag en populær ferieby, der summer af liv. Den yderste klitrække hæver sig mod vandet, som værn mod havets frembrusen, og der er mulighed for at gå helt ned til havet. Hvert år dukker de smukkeste og mest fantasifulde figurer frem af Søndervigs fine sand, med en ny historie og nyt tema hvert år. Byen huser nemlig den kendte sandskulpturfestival, som tiltrækker dygtige skulptører og masser af tilskuere. Retur til Ringkøbing, hvor aftensmaden serveres på hotellet.


3. dag: Bovbjerg, St. George, Jens Søndergaard, smilehullet Lemvig

Morgenbuffet på hotellet. I fiskerbyen Thorsminde skal vi besøge Strandingsmuseet St. George, hvor vi oplever hvilke konsekvenser det kan indebære, at have havet som arbejdsplads. Videre nordpå til de dramatiske skrænter ved Bovbjerg Fyr, der kun kan indgyde respekt for naturens kræfter. De 40 meter høje skrænter byder på en formidabel udsigt over havet og de store høfder, der skærer sig ud i vandet, som beskyttelse af skrænten. Det flotte røde fyrtårn er blevet et vartegn for egnen. Tæt på finder vi Jens Søndergård museet, en af vores mest kendte vestkystmalere, som oftest gengav motiver fra nærområderne, Bovbjerg og Ferring by, i sine ekspressionistiske billeder. Rundvisning på museet. 
Vi fortsætter til limfjordsbyen Lemvig, beliggende nedenfor store bakker ved havnen ud til Nissum Bredding. Digteren Thøger Larsen beskrev Lemvig som ’et smilehul i Bakkers og Bølgers land’, og byen er også kendt fra Gantriis´ tegnede portræt af livets gang i provinsbyen Lidenlund, skildret med hans finurlige humor. Midt på torvet finder vi Lemvig kirke med det karakteristiske løgformede spir. Tid på egen hånd. Herefter retur til Ringkøbing. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Tid i Ringkøbing og Søby Brunkulsmuseum
Morgenbuffet på hotellet. Tid på egen hånd i Ringkøbing, inden vi over middag drager videre. I dag skal vi på en rejse – ikke bare på tværs af landet – men også tilbage i tiden. Vi kører til Søby Brunkulsmuseum, hvor vi skal fornemme, hvordan hverdagen var for de flere tusinde mennesker, som arbejdede og levede i Søby under brunkulsperioden 1940-1970. Udgravningen af brændslet tiltrak arbejdskraft og bebyggelsen bredte sig – i dag kan vi bl.a. se et autentisk arbejderhjem, en købmandsforretning og tipvognslokomotiv. Vi kommer på rundvisning med guide, som selv har oplevet brunkulstiden, og får en køretur i det unikke landskab. Herefter hjem til Sjælland efter en begivenhedsrig rejse i det vestjyske.
Hjemkomst først på aftenen.


Opsamling:

Afgangsby Afgangstid
Højby kl. 07:10
Nykøbing Sj. kl. 07:20
Vig kl. 07:35
Asnæs kl. 07:50
Fårevejle kl. 08:00
Holbæk kl. 08:30
Roskilde kl. 08:00
København Sjælør St. kl. 07:15
Korsør st. kl. 09:30
Hafnia Rejser er medlem af Rejsegarantifonden og medlem af Danmarks Rejsebureau Forening. | Log ind
Romfax Webdesign